August 19, 2011

#Tutorial : Letak Bokeh Pada Gambar


Haii semua . Nak buad tuto letak bokeh pada gambar . Macam gambar comel dekat atas ni ;> Taw tak bokeh tu apa ? Yang bulat - bulat warna putih lah nama dia BOKEH . Pahamkan semua . Hikhik :> Nak cari bokeh lawa , boleh search dekat goggle taip jea Bokeh . T keluar lah dia #berjuta - juta . Jom try buad . 

Ada photoscapekan . Open . Amek Editor . Pilih gambar pape pun takpe . Make sure . Gambar bokeh dah cari and save dalam folder taw xD Lepas tu tengok gambar bawah nie .


Lepas dah add tu , dy ada kotak kecil keluar right ? Mcm kat bawah ni .


Pandai - pandai lah main / change opacity nie . Bagi lah boken tu sama dgn gambar XD Finish .




Nie ada picture bokeh , nak save jea dalam folder . Taknak pun takpa xD 









9 comments:

Afiqah Aqmar said...

Akak Sihah, cane nk edit bokeh tu transparent?

Miss Xyz =) said...

semart je;a klu sye reti buad smua bnde ni.. hukhuk

FASIHAH ♥ said...

@Afiqah Aqmar Oh , bokeh tu takpayah transparent lah syg . Main3 dkt opacity tu aje .
@Miss Xyz =) Hikhik ^^

Neko-chan said...

Waaa.... thankies.... ^^

Izzah ismail said...

thanx sbb bg tau cm nee nk wat bokeh :)

khairiyah said...

dah lame ade photoscape..tp aku still baru tahu benda alah nie. kah3

amirahyusoff said...

ohh baru tau bokeh tu ape~

Atikah Rusla said...

Tak reti . Hurm =D I will try it !

arisa nazifa said...

Jadilah akak , Thanks for this tuto.
Muaahhaa , I Love It !♥