June 8, 2011

#Tutorial : Scroll Box

Second tuto aku nak buad scroll box macam aku . Banyak blogg ade tuto scroll box nie . Orang tanya , malas nak panjang ayat jiwang aku nie --' Jom try ( ; Sebelum tu , sapa taktataw scroll box tu apa , cabut bulu hidung dulu ;p HAHHA ;D
#JB vs HT <3 :P

Lets start .

Log in blogg - Design - Page Element + Add Gagdet 

<center><div style="border: 2px solid rgb(204, 204, 204); height: 250px; overflow: auto; padding: 5px; width: 180px;"><center>

COPY PASTE CODE GAMBAR YANG NAK , LETAK DI SINI 

<div></div></center></center></div></center>


Yang diBOLDkan , boleh ubah mengikut kreativiti sendiri #Adekreativiplakkan --'

Kalau taktahu nak letak code dari PHOTOBUCKET , let me teach you slow - slow .


1.Pergi Photobucket.com . Then , tulis lah pape yang nak tulis . Kalau dah register Photobucket lagi senang . Cuma perlu upload gambar yang kita nak jea .


2.Okayy , lepas dah tulis pape or upload picture . Terus amek HTML CODE taw . Jangan nak gatai pergi amek code laen :P Then , copy paste pada scroll box tady . 

Done . Save ! Senang kan ( ;





Nak tido dah . Bye - bye ( ;




2 comments:

fatin nabillah :) said...

Acece , dia dah buad tuto lah , aww !

FASIHAH ♥ said...

Hehe ( ; Jgn lah jelez :P